Tuesday, February 01, 2011

JAYA JUSCO KEPONG

30/01/2011 SABTU - Pada hari dan tarikh tersebut kami perform di Jaya Jusco,Kepong
bersempena HARI SELAMATKAN DUNIA KITA, dan kempen tersebut telah berjalan di beberapa lokasi, antaranya Federal Hotel bukit Bintang, Cafe Secawan kopi, Cheras dan terbaru
sekali di Jaya Jusco,Kepong. Pada hari tersebut kami tiba agak lewat sedikit kerana sesat mencari Jusco ni, jalan sedikit jem walaupun kami keluar agak awal dan ditambah juga dengan hujan lebat pada hari tersebut.

Jam 4 Petang kami tiba Di JJ kepong, sampai je kat sana, kami ada satu masalah, iaitu Parking! Kami pun pusing2 mencari tempat parking secepat mungkin, time ini kami berempat sempat borak-borak, disulami lawak jenaka Ijat, diikuti carut-mencarut kerana tak dapat2 tempat parking petang tu. Akhirnya pencarian tu berbaloi diatas kesilapan ijat masuk salah lorong.. Maka dapatlah kami satu parking dan yang bestnya, sangat dekat dengan tangga untuk naik. Sampai je dekat atas, Komeng cuba hubungi Abg Bob Ringgo Suria Fm untuk tanya dimana lokasi stage,tapi malangnyaAbang Bob tak jawab fon, so kami bergerak utk mencari venua acara kami.

Sambil Cover Line Dengan lawak-lawak, padahal cuak. Akhirnya Stage yg dicari itu sudah kami jumpa, itu Pun sebab terdengar Suara Juri DUTA yang menyanyi lagu (CINTA ANTARA KITA), kami terus segera mencari dari mana suara itu datang dan akhirnya jumpa juga.. SELAMATTTTT..

Sampai Je kat Backstage, kami terus Salam Abang Bob, minta maaf atas kelewatan kami, nasib baik Abang Bob gtau acara baru mula. Sementara menunggu giliran kami utk Perform, kami Pun setup barang-barang kami semua. Bila Komeng keluar dari bilik backstage untuk tengok berapa banyak line untuk Gitar. Alamak! Boleh cucuk 2 Gitar je, so komeng tak dapatlah main Gitar kerana line amp tu hanya cukup untuk Shahrul dan Wan je.

Jam 5.30 petang, kami diminta ready untuk perform. Selang beberapa minit, nama Radar pun
diumumkan untuk start perform petang tu oleh Abang Bob. Naik je kat stage, abang Bob pun meminta 1-2 komen Kepada Komeng tentang Alam Sekitar. Alhamdulillah. dapat bagi Komen dengan apa yang telah difikirkan beberapa minit kat backstage tadi..ahahaha..cuak siot~!

Perform petang tu juga merupakan yang pertama Komeng Perform tanpa main gitar. Mula-Mula tu Komeng gtau cuak kejap, sebab monitor untuk keseluruhan sound dan vocal tak ada. Apa yang kami fikir ketika tu, yakin Boleh Je! Opening petang tu, kami main lagu Hey Kawan. Komeng juga, dah gtau yang dia nak 'merayap' satu stage petang tu untuk melayan setiap sudut orang2 kat depan tu. Dengan macam-macam style yg dibuat..hehe..

Duduk,berdiri, baring je tak, sambil tengok orang tingkat atas, pergi ke depan-depan kamera yang direcord oleh Juri Duta. Terima Kasih kepada Juri kerana sudi membantu kami pada petang tu. Habis je lagu 'Hey kawan', kami main lagu 'Ku Nanti', suasana jadi agak relaks Sikit. Habis je perform, ada beberapa band yang buat persembahan.

Pukul 6.30 Kami Semua Dijemput Untuk Ke Bilik Management JJ Yang Telah Menyediakan MakanMakan Kami Petang tu.so Kami Pun Beratur ambil Makanan,Paling Best Petang Tu,ada Satu Roti tu, apa Entah Nama Dia,Mula-Mula Tengok je, Sekali Dah ambil.Alamak..Sedapnyaaaa..Ingat Nak Belasah Lagi Sekali.Sekali Dah Habis..Ahahaha..

So Habis Makan Tu kami Kena Bergerak Ke Satu Tempat Yang Telah Disediakan Untuk Tandatangan kempen tu,ambil Gambar Dan Record Video Semperna HARI SELAMATKAN DUNIA.Majlis Tersebut Pun Berjalan Kembali, ada Beberapa Band Yang Belum Perform, sambung Perform Malam Tu.9 Malam Pun Majlis Tu Pun Tamat. Kami Pun Segera Ambik Kereta Dan Balik Kerana Masing-Masing Dah Terasa Letih.

Apa-Apa Pun Jangan Lupa Jumpa Kami Pada 06/02/11 Ahad Di Jaya Jusco Au2 Keramat Pukul 3 Petang Dan Malam Pula Di Mydin Usj, Sunway.Jumpa Disanaaaaaaaaaaaaa

1 ulasan:

Anonymous said...

time Ni i Ada..Korang Best..
pastu pulak time last tu..
pakcik yang perform tu betul2 dasyat..macam minum tongkat ali..